Jan Willem Alphenaar – Simpel

simpel alphenaarVoor de zzp’er of ondernemer in het MKB die zich oriënteert op het gebruik van social media als Twitter, LinkedIn, SlideShare,  Google+ en Facebook houdt schrijver en spreker Jan Willem Alphenaar het graag Simpel. In korte, leesbare hoofdstukken vind je geen jargon of doelen die te ver weg liggen. Stap voor stap krijg je uitleg over het aanleggen van persoonlijke en bedrijfsprofielen op deze bekende netwerken, hoe je adverteert op bijvoorbeeld Facebook en waarom Pinterest heel interessant is als je spullen verkoopt. Hoe kom je aan aanbevelingen? Waarom is gratis weggeven of delen van kennis en kunde belangrijk? Hoe houd je het overzicht in een dashboard? En waarom moet je het opzetten van jouw (elektronische) uithangbord op sociale netwerken juist niet door een afstudeerder of stagiair laten doen? Simpel is een set aan handzame tips, voorzien van veel illustraties en sprekende voorbeelden van Alphenaar zelf, maar ook van een denkbeeldige bakker om de hoek die zich op Twitter, LinkedIN, Facebook e.d. begeeft.

Over de schrijver
Jan Willem Alphenaar (1969) is spreker op congressen, bedrijfsmeetings en netwerkbijeenkomsten en een autoriteit op het gebied van social media. Vanuit zijn PR-achtergrond is hij verslingerd geraakt aan het fenomeen. Alphenaar weet wat je met social media teweeg kunt brengen. Met bijna 20 jaar ervaring op internet, als ex-internetondernemer – en ex-failliet ondernemer – weet hij alles over online slagen en falen. Na meer dan 300 blogs en artikelen wordt het tijd om zijn kennis en ervaring te delen via een handig en praktisch boek. De kracht van social media wordt verder uitgewerkt op zijn site powerPR.nl en in zijn blogs voor Marketingfacts.nl. Meer over het boek Simpel vind je op simpelzakendoenmetsocialemedia.nl.