Sara Groves – The Collection

sara groves collectionSinger/songwriter Sara Groves (1972) draait alweer 15 jaar mee sinds haar debuut Past The Wishing. Een muzikale terugblik met een dubbel CD vol verhalen, bekende nummers van haar 10 studioalbums en een kwartet nieuwe liedjes mag dan wel. De veertiger weet, dat in haar leven ook in de mindere tijden altijd een wonder gebeurde en dat haar geloof rotsvast bleek.

The Collection bevat bijvoorbeeld haar poppy single The Word uit 2007, Painting Pictures of Egypt van Conversations, Add To The Beauty, een eigen bewerking van Come Thou Fount en He’s Always Been Faithful (origineel Great is Thy Faithfulness), maar liefst 5 liedjes van haar in commercieel opzicht beste album All Right Now tot materiaal van haar laatste volledige album Invisible Empires (2011). Van Fireflies and Songs 3 liedjes. De nieuwe liedjes dan. Opener Strangely Ready start met strijkers en glijdt door in een mid-tempo song. Lay It Down ken je misschien al in de uitvoering van Jars of Clay op The Shelter album. Groves pakt ‘m wat rustiger op. Kindness To Strangers is een folk ballad. Blessed Be The Ties, dat ook als separate single werd uitgebracht, is een bewerking van een gezang van de theoloog John Fawcett uit de 18e eeuw. De afwisseling in de 27 tracks is prettig, van orgel tot akoestisch gitaar en drums tot rijker ‘gearrangeerde’ pop. Deze collectie verveelt geen moment.