Natalie Grant – Hurricane

      3 Comments on Natalie Grant – Hurricane

natalie grant hurricaneWaar Sandi Patty 3 decennia toonaangevend was bij de christelijke achterban met praise & worship in de formaten power ballad, soul en pop, is dat tegenwoordig Natalie Grant. Net als haar blonde voorgangster heeft Grant ook diverse malen Dove Awards gewonnen voor haar liedjes. Met Your Great Name deed ze dat in 2012 nog. De mid-tempo poppy titelsong van Hurricane werd als single vóór het album uitgebracht, inclusief videoclip. Albumopener is de dansbare powerpopsong Closer To Your Heart. Hoe lastig is het om de controle over te geven. “Here I am once again crying on the floor.” Het offer van Jezus Christus voor ons door zijn leven te geven staat centraal in de ballads For All Of Us en Burn Bright. Had je al associaties met vrouwelijke popartiesten als Kelly Clarkson had ik die met Natasha Bedingfield in Whisper, een gebed om Gods fluistering te horen en geen genoegen te nemen met gemakkelijke antwoorden, en ook in het dansbare This Is Love. Ook catchy pop is Dead Alive. Tussenbeide komt de ballad Born To Be. Het slaapliedje When I Leave the Room met piano als basis is op Natalie’s dochters gericht, maar er mogen natuurlijk meer ouders van genieten. Afsluiter In The End is een bluegrass song met een bruisend refrein: “We win in the end.” De originele klanken van “Glory, Glory, Hallelujah”, officieel Battle Hymn of the Republic zullen je niet ontgaan. Heb je de deluxe iTunes editie, krijg je er de lekkere Capital Kings vocal trance meets dubstep remix van Closer To Your Heart en een stevige remix van This Is Love erbij, plus een akoestische versie van Hurricane en een bonus track I Love The Lord,  een gospelballad met piano, om de cirkel naar La Patty dan toch weer rond te krijgen.