Icon for Hire – Icon for Hire

icon for hire2 jaar na het debuutalbum Scripted, dat met live optredens tijdens Christmas Rock Night 2011 en 2012 behoorlijk uitgemolken is, is er een titelloos vervolg voor Icon for Hire. Het trio uit Illinois, aangevoerd door de rozeharige zangeres Arial, bijgestaan door gitarist Shawn Jump (geregeld met old-skool punk hanenkam) en drummer Adam Kronshagen doet alleen nog in de eerste 2 tracks, Cynics & Critics en Nerves denken aan de in your face punkrock, waarmee vergelijkingen met Paramore nog enigszins relevant waren. De missende bassist en toetsenist kwamen voorheen al uit een Apple, maar op het 2e album des te nadrukkelijker. Het rappen in plaats van zingen heeft bij Ariel de overhand gekregen, en vrijwel alle liedjes zijn behoorlijk volgestouwd met electronica. Sugar & Spice, Pop Culture en de hip hop in Think I’m Sick brengen je dichterbij Tobymac dan Hayley Williams. Als trio deze nummers ‘live’ spelen wordt wat ongeloofwaardig. Je zult trouwens maar opgegroeid zijn in een huishouden, waar rock music verboden was. Rock and Roll Thugs blikt er persoonlijk op terug. Voor de rest veel emotie en woede. “I’m calling it, you’re full of sh…” Het mid-tempo Hope of Morning klinkt dan nog wel positief en open, evenals Slow Down. Watch Me dendert zwaar uit je speakers, terwijl Fix Me een good old piano rock ballad is. Als afsluiter is er dan nog een stevige mid-tempo Counting on Hearts bewaard. Intense muziek die aandacht vraagt.