Flying Colors – Live in Europe

      3 Comments on Flying Colors – Live in Europe

flyingcolorsliveineuropelpcoverNa het uitbrengen van hun titelloze debuutalbum heeft de uit Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs), Neal Morse, (Transatlantic, Spock’s Beard), Casey McPherson (Alpha Rev, EndochineMike Portnoy (Dream Theater, The Winery Dogs, Avenged Sevenfold, Adrenaline Mob, Transatlantic) en Dave Larue (Steve Morse Band, Dixie Dregs)  bestaande progressive rockband Flying Colors getourd. Van het optreden in 013 Tilburg zijn concertopnamen gemaakt die nu als dubbel CD, vinyl, DVD en ook blu-ray uitgebracht zijn door Mascot Label Group. Ik heb de blu-ray gekocht en voor je bekeken. 110 minuten concertregistratie vol passie en kwaliteit, solo’s, verrassende samenwerkingen en interactie met het publiek.

Snel wisselend camerawerk vanuit veel verschillende posities, zodat de band als geheel goed in beeld komt. De felle zaalverlichting verzadigt shots uit enkele ooghoeken, maar als er gesoleerd wordt, zie je tenminste de man in kwestie volop. Cameralieden kenden de muziek dus, dat scheelt. De band heeft natuurlijk maar één album om op terug te vallen. En dus werden eigen favorieten ingebracht. Casey McPherson het zelfgeschreven Can’t Find A Way, en het door Leonard Cohen geschreven Hallelujah, een waar rustpunt in de wervelende set. Neal Morse’s June, opgedragen aan zijn Spock’s Beard maatjes. Steve Morse leverde Odyssey, Mike Portnoy’s Repentance, Dave LaRue‘s Spur Of The Moment en het als band met Dwight Baker geschreven Love Is What I’m Waiting For. Als bonus is op de blu-ray de 45 minuten durende documentair First Flight meegeleverd: oefensessies met leesbril op en korte broek aan, haarscherpe beelden van de eerste show als groep samen in Los Angeles, met natuurlijk verwachtingen van fans en bandleden. Verder impressies uit New York,  Londen, Hamburg en Tilburg.  De groep blikt terug op de slechts 2,5 week durende tour en de chemie onderling. Maar: vooral muziek die mensen aanspreekt en emoties prikkelt. Voor slechts €15 een blu-ray die ik niet wilde missen en je ook niet zou willen onthouden.