BlackBerry en PlayBook updates oktober 2013

Facebook 4.2.06 (BlackBerry)

In beta test ging in oktober de 4.2.0.6 versie van BlackBerry’s eigen Facebook client. Nieuw en gewijzigd:

 • ondersteuning van talen, zoals Hebreeuws die van rechts naar links schrijven
 • unliken van een pagina
 • delen van een bericht op eigen tijdlijn, die van een vriend of pagina
 • UI verbeteringen
 • “Refresh Messages” optie is vervallen. Push notificaties is versterkt.
 • Laden van foto’s in de News Feed is versneld.
Twitter 4.3.0.18 (BlackBerry)

In de laatste Twitter update van BlackBerry vind je:

 • recente en bewaarde zoekacties bewaard in nieuw Search Entry scherm
 • Universal Search functie
 • Zoekresultaten en Extended Profile ondersteunen Photo Rail
 • Full Screen Photo Viewer is verbeterd
Foursquare 5.5.23 (BlackBerry)

Ook de Foursquare client is bijgewerkt. Een echte change log heb ik niet ontdekt.

Viber

Van het cross-platform communicatiemiddel Viber werd 24 oktober een nieuwe versie voor ‘legacy’ BlackBerry modellen uitgebracht. Nieuw en gewijzigd:

 • afbeeldingen van gebruikers in conversaties
 • een nieuwe ‘gezien’ status om je te informeren over het gezien hebben van je bericht door je gesprekspartner
 • verbeterde privacy instellingen
 • verbeterde locatiedeling
 • diverse UI verbeteringen en opgeloste bugs.
Quo Vadis BlackBerry?

Mike Lazaridis, een van de oprichters van Blackberry, met momenteel 8% van de aandelen BlackBerry in handen, overweegt het bedrijf op te kopen. Dat meldt persbureau AP. Een bod van Lazaridis zou een alternatief kunnen zijn voor het overnamebod van $4,7 miljard dollar dat investeringsmaatschappij Fairfax Financial Holdings eerder heeft gedaan. Opdeling lijkt anders voor de hand te liggen. Geen enkele partij is anders geïnteresseerd in het gehele bedrijf. De kroonjuwelen bestaan uit onder meer het server-gedeelte en een zwik aan patenten. Lenovo, het Chinese hardware bedrijf, dat ooit de laptop- en pc-productielijn van IBM overnam, zou ook een oog op de Canadese smartphone maker en dienstverlener hebben.

Mocht de omgeving het Canadese Waterloo, de thuisbasis van BlackBerry talenten laten lopen, wil burgemeester Rob van Gijzel ze graag naar de Brainport regio Eindhoven halen. Intussen probeert het bedrijf de achterban gerust te stellen: je kunt nog steeds op ons rekenen!

Dit was de laatste update voorlopig

Ik heb je nu enkele jaren met achtereenvolgens een 8900 en 9360 Curve model voorzien van allerhande updates. Met een in februari 2014 aflopend contract bij T-Mobile kwam er weer een keuzemoment voor een platform en toestel tegen een zo schappelijk mogelijke prijs. Hoewel het BlackBerry platform an sich stabiel en robuust is, is de toekomstvastheid voor mij momenteel wel een breekpunt. Tel daarbij de met iPhone vergelijkbare prijzen van nieuwe modellen, en Android past dan anno 2013 heel wat beter. Mijn BlackBerry PlayBook houd ik aan. Als er ‘opeens’ nieuwe apps voor dit tablet uitkomen, houd ik je op de hoogte. Voor het overige: vaar wel (met) BlackBerry!