Over The Rhine – Meet Me at the Edge of the World

otr meet me at the endOhio, een Halleluja koor dat je vader aan het huilen bracht, gospel verdraaid tot leugen, broken beauty. Melancholie per liter op het nieuwste dubbelalbum (jawel) van Over The Rhine, Meet Me At The Edge of the World. En ja, Karen Bergquist en Linford Detweiler, hebben hun roots in deze staat, wonen op een oude boerderij in Highland County op 45 mijl van de hoofdstad Cincinatti en hadden al een album Ohio uit in 2003. Grammy award winnaar / producer Joe Henry (hij verzorgde ook The Long Surrender in 2011) bewerkte met het tweetal 18 nieuwe liedjes van eigen hand plus een OtR versie van The Band’s klassieker It Makes No Difference tot een constant geheel van luisterliedjes met zwoele vocalen met vet accent van Bergquist (die daarnaast ook gitaar speelt) en Detweiler (piano, bas). Om je kleinschalig voor te bereiden, werd dit voorjaar de single Sacred Ground uitgebracht en staat op Noisetrade een gratis EP 5 Good Reasons to Meet Me (Meet Me at the Edge of the World, Called Home, Sacred Ground, I’d Want You en Gonna Let My Soul Catch My Body) als teaser.

Herinneringen, down-to-earth liedjes als in Earthbound Love Song en Against The Grain. Steel guitar, ontspannen tokkelende akoestische gitaren en van die heerlijke songtitels als The Birds of Nowhere Farm, Wildflower Bouquet, Cuyahoga, het bluesy Baby If This is Nowhere of Don’t Let The Bastards Get You Down. Blues, inclusief harmonica en percussie in Gonna Let My Soul Catch My Body. Aimee Mann is te gast. Lekker luisteren en wegdromen, het kan in willekeurige volgorde en zeker met herhaling aan. Zo’n album is het dan weer wel.

Enhanced by Zemanta