Marijn Walraven – Goed verhaal

marijn walraven goed verhaalGoed Verhaal is het in juni 2012 uitgebrachte, maar mij niet eerder niet opgevallen, debuutalbum van de Utrechtse jazz/pop gitarist en theoloog in opleiding Marijn Walraven. Sferische akoestische liedjes zonder al te veel woorden, en toch een goed verhaal. Muzikaal deed de indrukwekkende uitvoering me live op het Volkoren podium van Flavor Festival 2013 me direct denken aan Note for a Child (zeker in nummers als Na de val), de Duitse jazzgitarist Werner Hucks kwam later bij me op. Je hebt immers wat houvast nodig bij nieuwe ontdekkingen. Sluit je ogen en beeld je in, dat de Geest van God nog over de woest en lege aarde zweeft (Ruach), God intimiteit zoekt met de mens (Achtste dag), de mens in zonde valt (Na de val) en ten leste beseft dat de maalstroom van onvrede, oorlog en strijd een heilloze weg is (Deze weg loopt dood). Het opzwepende samenspel van zangeres Tirza de Leur (Gospel Boulevard, Sweet Acoustics), gitarist Marijn Walraven, flugelhoornblazer Bert Hendrix (World Peace Is Possible) en drummer Tom Nieuwenhuijsse is perfect ter ondersteuning. Relaxed jazzy is De reis gaat verder. Na het eveneens instrumentale Een man uit Nazareth, die over de Via Dolorosa gaat. Luistermuziek ter bezinning. Relificat (een nieuwe jazzy draai aan Jezus, leven van mijn leven over het duizendvoudig de mens overtreffen van God); alleen zo vind je het Land van rust, een reprise van de Achtste dag.  Complimenten aan de andere musici: Ruben Bekx (Hang, Sitar), Victor Weigand ( (Piano/Hammond, de andere helft van Sweet Acoustics) en Joeri Pronk (fretloze Bas, contrabas). Om een goed verhaal te vertellen zijn niet altijd veel woorden nodig. Less is more.