JES – Unleash the Beat 2

      2 Comments on JES – Unleash the Beat 2

jes unleash beat 2Twee jaar geleden bracht zangeres, producer, DJ en liedjesschrijfster JES (de Amerikaanse Jes Brieden) Unleash the Beat uit. In dat spoor (of die groove) verder, zal ze gedacht hebben. Met Unleash The Beat 2 haal je een dubbelCD met een AM en PM mix van totaal 28 trance tracks in huis. Een diverse groep aan trance producers hielp mee: van Jochen Miller, Robbie Rivera, 7 Skies, tot Ost & Meyer. Just the beat is een goede typering van de plaat. Verwacht niet, zoals bij Armin van Buuren of Paul van Dyk een koor aan vocalisten. Van JES’ eigen composities en ingezongen nummers vind je de tyDi Remix van Ghost, de Maurizio Gubellini vs. Nari & Milani Remix van Turn It Around, dat met Robbie Rivera in elkaar was gezet. De eerste schijf eindigt met de met Andy Duguid geschreven song Before You Go in de Pedro Del Mar & DoubleV mix.

Op de 2e schijf staat de mix die Orjan Nilsen maakte van As We Collide (Christian Burns, Paul Oakenfold & JES), de club mix van Higher Than the Sun, de hit die JES met Roger Shah en Brian Laruso had. De Dr K & Nii remix van het origineel Unleash The Beat geeft extra beats en de afsluiter Flying Blind, een met Cosmic Gate geschreven track staat er in de Tom Fall mix. Zelf ben ik meer liefhebber van vocal trance, dus had graag wat meer remixes met vocals gezien.