BlackBerry en PlayBook updates september 2013

OS update (PlayBook)

10 september kwam OS versie 2.1.0.1753 uit. Een download van 396MB. Van BlackBerry zijde alleen de opmerking, dat een Flash bug was opgelost. Er moet meer zijn meegeleverd.

Facebook v4.1.0.20 (BlackBerry)

Na een korte beta test, waaraan ik weer mee mocht doen, is versie 4.1.0.20 van Facebook for legacy BlackBerry devices uitgekomen. Een installatiefout voor OS6.0 gebruikers is daatmee opgelost. Downloaden en installeren van deze nieuwe versie kan via BlackBerry World.

Aerize Card Loader (BlackBerry)

Op Android smartphones zijn apps beschikbaar om het installeren van programma’s op je media card mogelijk te maken. Intern geheugen zit doorgaans sneller vol, dan een 8GB of 16GB geheugenkaartje. Voor BlackBerry toestellen speelt hetzelfde probleem. Intern geheugen is doorgaans beperkt tot bijvoorbeeld maximaal 100MB. Dan is een factor 20 natuurlijk heel aardig. Je kunt je media card vol zetten met muziek, films en documenten….of met Aerize gebruiken voor het uitvoeren van apps. Aerize Loader installeert en verwijderd programmatuur van je intern geheugen richting de micro SD kaart.

Let op: BlackBerry OS 6+ apparaten zijn nodig voor Home Screen Icon integration. Alleen applicaties die handmatig op de mediakaart zijn gezet kan Aerize uitvoeren. Je moet de Aerize loader van Blackberry World kopen ($4, logisch €4,49) en installeren, een backup maken en de .cod naar de map Loader op je geheugenkaart overzetten. Daarna starten vanuit de Aerize loader. Een Javaloader heb je mogelijk ook nodig. Gebruik dus met verstand van zaken. Een fatsoenlijke gebruikershandleiding ontbreekt namelijk. Jammer om dan wel relatief veel geld voor een app te vragen.

Toekomstvastheid BlackBerry?

Met een letter of intent heeft een financial consortium aangegeven BlackBerry voor $4.7 miljard te willen overnemen, onder voorbehoud van het boekenonderzoek.