We As Human – We As Human

      2 Comments on We As Human – We As Human

we as humanHet titelloze debuutalbum van de Amerikaanse band We As Human roept al vanaf de eerste seconden associaties met de melodieuze hardcore en grinding van RED en Skillet op. Opgericht in Sandpoint, Idaho door leadzanger Justin Cordle, leverde de band in 2006 een eerste album Until We’re Dead in 2006 met helaas voor de groep maar 1.000 verkochte exemplaren. In 2008 werd de door Travis Wyrick (P.O.D., Pillar, Disciple, Since October) geproduceerde EP Burning Satellites uitgebracht. In 2010 ontdekte Skillet’s voorman John Cooper ontdekte de groep en verzorgde een contract bij Atlantic/Word Records. In de zomer van 2011 verhuisde de band naar Nashville, TN en nam de 4-song EP We As Human op met Sever, Living Lies, Double Life en Dead Man.

Nu is er dan een volledig titelloos album, dat als debuut wordt aangeprezen, lekker verwarrend dus. Sever en Dead Man (“you pull the dead man out of me”), een thema, dat ook RED als stokpaardje heeft.zijn behouden, de rest van de 10 liedjes is nieuw. Producer Howard Benson is met Skillet, Three Days Grace en My Chemical Romance behoorlijk van invloed geweest op het eindresultaat. Justin Cordle en zijn maatjes Jake Jones en Justin Forshaw (gitaar), Adam Osborne (drums) en Dave Draggoo (bas) krijgen op hun debuut nog gastoptredens van John Cooper in Zombie en ex-Flyleaf zangeres Lacey Mosley-Sturm in Take the Bullets Away. Als lead singles werden Strike Back en We Fall Apart uitgebracht. De eerste heeft wat dubieuze teksten als “You’re gonna suffer; hit me, I hit back harder… it’s your darkest hour” Tegen wie heeft Justin het? , the harder they fall / You’re going to suffer / hit me, I’ll hit back harder.” Na het orgeltje aan het begin zowaar praatzang/rap in Taking Life, niet echt geweldig. Sever is solide rock.

Bring To Life (en nee, dit is géén Evanescence rip-off) klinkt hoopvol en is opener gearrangeerd. “You bring to life all that is broken / You can turn the tide before it’s too late / ‘Cause I’m not afraid of anything when You burn like a fire inside.” Let Me Down introduceert overbodige elektronica loops bij aanvang van dit straight rock nummer. Relatief rustpunt is de CHR single We Fall Apart (“we’re so imperfect / but so worth it because we’re not alone.”). Het mission statement I Stand sluit in Skillet/RED stijl af. Volgende keer een meer eigen geluid graag, anders ga ik bands door elkaar halen.