Tricia Brock – Radiate

      2 Comments on Tricia Brock – Radiate

Tricia RadiateTricia Brock, voorheen zangeres van Superchick en jonge moeder heeft met Radiate een opvolger voor haar solodebuut The Road (2011). Na de lead single / 3 song EP Enough (powerpop) nu dan het volledige dozijn dozijn. Radiovriendelijke popdeuntjes met tijdloze boodschappen rond een positief zelfbeeld, kracht van liefde. Voorzichtig in de opener Everything As Loss. Lekker dansbaar als in Mirror Mirror, de titeltrack en Good To Be A Girl. Waar Superchick bombastisch klinkt vanwege de overproductie van toetsenisten en computer nerds, richt Tricia zich op jonge meiden als gehoor, fans als die van Pink en Gwen Stefani. “Are you with me?”

Verantwoordelijk voor de composities en arrangementen zijn naast Tricia zelf manlief Nick Baumhardt (gitarist van Stellar Kart en Thousand Foot Krutch, eerder componenerend voor bijvoorbeeld Britt Nicole en The Glorious Unseen), en all-round songwriters als Mia Fieldes, Seth Mosley (Me in Motion), Sarah Hart en Jonathan Lee. Radiate werd thuis opgenomen.

Pianopop in Daughter of the King (kleren maken niet de vrouw, het gaat om je innerlijke schoonheid, je bent als schepsel van God namelijk sowieso een prinses, losjes naar Psalm 139). Nog meer pianospel in de ballad Love Will Not Let Go (over het verdriet van een vriend(in) en de zekerheid dat de donkerste nacht voor God nog altijd licht is). Different is weer vette pop, dochterlief spontaan swingend naast me (we zijn origineel, individueel en onoverwinnelijk). Dichterbij Superchick liggen Adding Up To A Miracle en het door Nick Baumhardt geschreven Pity Party met wat extra gitaarwerk om de rock van weleer niet te vergeten. Het is even schakelen naar de bluegrass lofzang in Without You en de afsluitende pianoballad What I Know. “What I know is you my God are real/no matter what I feel/You’ll never let me go.”