Syrian – Death of a Sun

      2 Comments on Syrian – Death of a Sun

syrian death of a sunMet Death of a Sun trakteert de Italiaanse synthpop band Syrian (Andylab & Voyager) de fans 6 jaar na Alien Nation op een nieuwe serie liedjes. Een deel van het materiaal werd opgenomen met analoge synths en arpeggiators. Toch is Syrian zeker geen Joy Electric. Met Stratosphere en Ninja Warrior een scheut Italodisco, zij het mid-tempo. In landen ten oosten van Nederland vinden ze dit nog steeds geweldig, luister er maar eens naar lokale popzenders. New wave invloeden zijn te horen in We Fade Away en Runner in the Night. En denk je bij het refrein van We Fade Away aan Visage‘s Fade To Grey, dan gaat de gelijkenis alleen op voor die frase. Uptempo tracks zijn Runner in the Night en Dreamer, elk met een vette knipoog naar de hoogtijdagen van de 80’s synthpop. Met ballads als Walk Into The Sun en Nuvole wordt hetzelfde bereikt. Solide zangpartijen (hier en daar wat goed hoorbaar non-native speaker accent), gevoel voor melodie en een hitpotentie. Van het pulserende Fire In Your Eyes zijn inmiddels door Midnight Resistance, Reaktivz, Mental Discipline en Endanger remixes gemaakt; ze staan op de Europese editie van het album. Op Soundcloud vind je nog de Blume remix; op Youtube staan de mixen van Planet Pop en Nydhog. De warme deuntjes Son of the Sky en In The End maken het tiental in de basis compleet.