Philippa Hanna – Through The Woods

philippa-hanna-through-the-woods-300x271De Britse singer-songwriter Philippa Hanna trad al diverse keren in Nederland op, bijvoorbeeld op het Xnoizz Flevo Festival 2011. Voor de opvolger Through the Woods van Taste (2011) is opnieuw een mix van folk, pop en akoestische luisterliedjes gevonden. Voor de financiering deed Hanna ook een beroep op het crowdfunding platform Kickstarter. Eerder dit jaar kwam opener Lighthouse als lead single uit. “You, You are a lighthouse, and You send the stars out, when darkness falls around me, and I feel not good enough, but You light me up.” Puntige folkpop in de lijn van Rend Collective Experiment. Niet gek, als ze deze zomer juist met RCE tourt. Vorig jaar was ze met Lionel Richie op tour.

Beeldende liedjes, zoals in Stars Will Fall, Cherry Coloured Coat en The Daffodil Song. De laatste trouwens compleet met koor en singalong deel in feeststemming. Muzikale afwisseling en ‘schaalbare liedjes’, zodat ze met akoestisch gitaar alleen, met een volledige band of kleinere begeleidingsgroep te spelen zijn. Elektrisch gitaar in Apples en Hollywood (over romantiek die niet volgens Hollywood scripts verloopt) valt op.

New for Old daarentegen speelt zich alleen op piano af. De Britse zwiert meer dan Amy Grant, blijft ver van de te gladde poprock van Taylor Swift, laat staan de worship-only setting van Vicky Beeching of Kathryn Scott. Bruggen slaan naar ongelovigen werkt doorgaans beter met beeldspraak, aansprekende thema’s, zoals ook de boeken van C.S. Lewis een breed publiek aanspreken, in plaats van theologische werken voor kerkgangers en studenten. En voor de lettervreters: check Hanna’s boek Following the Breadcrumbs, waarin de nu 7 jaar christen zijnde artiesten antwoorden geeft op hoe weet je dat God echt is? Through the Woods komt dit moderne roodkapje met muzikale appeltjes voor de dorst.