Ashley Cleveland – Beauty in the Curve

Beauty-In-The-CurveDe Amerikaanse singer-songwriter Ashley Cleveland (1957) zit tegenwoordig zonder distributeur, maar dat weerhoudt haar niet van het uitbrengen van nieuw materiaal. Op Beauty in the Curve (2012) dat vooralsnog alleen online wordt verkocht, vind je een elftal nieuwe bluesrock tracks met onmiskenbare Cleveland sound. Het gitaarspel van Cleveland en manlief Kenny Greenberg zijn hiernaan ‘schuldig’. Veel ruchtbaarheid is er vorig jaar niet aan het album gegeven, ten onrechte, naar nu klinkt. In opener (All the way to) Heaven, de zekerheid, dat ze doormarcheert richting hemel, ondanks tegenzittende omstandigheden. Lees in dat verband ook zeker haar Little Black Sheep memoir. City on a Hill, licht laten schijnen, geen zinkend schip willen zijn. Gospels in een blues jasje als Walk In Jerusalem (just like John), Honey House en Born to Preach The Gospel. Daartussen het licht rockende Beautiful Boy. Jesus In The Sky herhaalt zo, dat het aanstekelijke deuntje in je hoofd blijft zitten. Thief at the Door is ingetogen en klopt aan de deur van je eigen geweten. In deze verkilde dagen zou Jezus Christus maar zo kunnen terugkomen als een dief in de nacht. Steel guitar als instrumentale ondersteuning van de titelsong, waarna de titelsong van haar memoir een plek heeft. In elke bochtige afwijking van ons geplande rechte pad, is God aanwezig. Een bluesy Woke Up This Mornin’ With (my mind stayed on Jesus) sluit af. Voor $12 ben je de gelukkige luisteraar van deze nieuwe compilatie.

http://www.youtube.com/watch?v=671qyLLMs1E