The Almost – Fear Inside Our Bones

Fear inside our bonesDe opener van het 3e album van southern rockband The AlmostFear Inside Our Bones, Ghost start als een mid-tempo Switchfoot track, maar ontpopt gaandeweg een energie die wat belooft voor de rest van het album. De titeltrack daarna pakt door “This makes us feel alive!” Met frontman Aaron Gillespie (hij begon als Underoath drummer The Almost als side project) trok de band met  producer Marshall Altman (Tom MorelloIngrid MichaelsonWilliam Fitzsimmons) de studio in Nashville in om met z’n allen in 5 dagen live de opnames te doen. De opvolger van Southern Weather & Monster heeft zeker een ‘live gevoel’ en dat is fijn voor fans die bij een concert kennismaken met de muziek. I’m Down (but not out) brengt een country snufje in de net wat rauwere rock dan collega’s als Third Day of MercyMe afleveren. Lekker uptempo festivalrock in Never Be Like You en Come On.,

The Floriday Sun houdt in en is eigenlijk een aanbiddingslied met een herhaling “You make all things new” en het tekort schieten van alle eerder gezongen liedjes. Fight Song dat live het publiek zal opzwepen verruilt kerkzaal weer snel voor concertpodium. I Won’t Let Go en het energieke So What passen in hetzelfde stramien. Het poppy Love Is Coming Down (Handsome Poets had het geschreven kunnen hebben) leidt naar de pianorocker en afsluiter Lonely Boy. Het elftal vliegt ook zo weer voorbij. Nog een keer?