Peter Taylor – The Lazy Project Manager

Peter Taylor‘s hartekreet aan vakgenoten in projectmanagement: werk slimmer om tijd over te houden. Productive laziness noemt hij dat. Dus niet lui achterover leunen en niets doen, maar juist die dingen doen die je projectsucces echt kunnen ‘maken’. In The Lazy Project manager leer je waarom een project een gedegen voorbereiding behoeft om je opdrachtgever te leren kennen, plannen te kunnen smeden om je opdracht vorm te geven en de benodigde resultaten en activiteiten in kaart te hebben. Als de uitvoering eenmaal loopt, zou je veel minder energie kwijt moeten zijn, als je maar weet te delegeren, oppast voor scope creep en je het leeuwendeel van je tijd blijft communiceren. Waar de projectafsluiting vaak wordt afgeraffeld, is de boodschap van Taylor om hier juist weer veel aandacht aan te besteden: geleerde lessen verzamelen, te ontdekken welke dingen je niet wist en ook (vooraf) onbekend waren. Resultaten moeten bestendigd worden en dit project moet jou als projectmanager een springplank geven voor een nieuwe opdracht.

Het boek is géén cursus projectmanagement, behandelt geen specifieke methode, maar wil bovenop bestaande boeken, onderzoeken en vooral eigen (levens)ervaring van projectmanagers appelleren aan de 80/20 regel, communiceren, het meenemen van je opdrachtgever en stuurgroep in het besturen van je proces en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Taylor schrijft (en vertelt live op het BPUG Seminar 2013) met humor. Zelfspot is ‘m niet vreemd en hoe open sommige deuren ook lijken, doe vooral wat met de eye-openers en wijsheid die meegegeven worden.

http://www.youtube.com/watch?v=j1S6qecLLf0

Meer vind je op  http://www.thelazyprojectmanager.com

Over de auteur

Peter Taylor is the author of two best-selling books on ‘Productive Laziness’ – ‘The Lazy Winner’ and ‘The Lazy Project Manager’. In the last 3 years he has focused on writing and lecturing with over 200 presentations around the world in over 20 countries and with new books out including ‘The Lazy Project Manager and the Project from Hell’, ‘Strategies for Project Sponsorship’, ‘Leading Successful PMOs’, and ‘The Thirty-Six Stratagems: A Modern Interpretation of a Strategy Classic’ – with a number of other book projects currently underway.

He has been described as ‘perhaps the most entertaining and inspiring speaker in the project management world today’ and he acts as an independent consultant working with some of the major organizations in the world coaching executives, PMO leaders and project managers.

His mission is to teach as many people as possible that it is achievable to ‘work smarter and not harder’ and to still gain success in the battle of the work/life balance.