LIGHTS – Siberia (Acoustic)

Lights Siberia AcousticAnderhalf jaar na de release van Siberia heeft Lights op 30 april 2013 een akoestische versie uitgebracht. De synthpop met dubstep invloeden is teruggebracht tot gitaar en piano en aangepaste zangpartijen van de inmiddels getrouwde Canadese. Ingetogenheid op Siberia (Acoustic) met hier en daar een verrassing. Na een frisse versie van Banner komt Adam Young / Owl City langs om Cactus in the Valley mee te zingen. Where The Fence is Low klinkt akoestisch ook lekker down to earth, je vermoed hier en daar dat de originele ook op gitaar zijn ontstaan en verder uitgebouwd zijn achter de computer en toetsen. Max Kerman (zanger in de Canadese rockband Arkells) doet mee in de titeltrack. Collega zangeres en eveneens Canadese Coeur de Pirate is van de partij in Peace Sign. Suspension, Toes, Heavy Rope, Flux and Flow en ….And Counting maken deze akoestische set compleet. Opnametechnisch zit het netjes in elkaar, geen toevallige concertopname of jolige studiosessie, maar een helder geluid en strak spel op snaren en piano.