Armin van Buuren – Intense

      2 Comments on Armin van Buuren – Intense

armin van buuren intenseTwee jaar na Mirage was Armin van Buuren (1976) 3 mei 2013 terug met een nieuw studioalbum, als je de wekelijkse A State of Trance compilaties achterwege laat. Op 30 april kreeg het materiaal al een koninklijk onthaal:

Op Intense, na 76, Shivers, Imagine en Mirage staan 15 nieuwe tracks met in totaal 86 minuten vocal trance van hoge kwaliteit. Met producer Benno de Goeij is het vanaf opener Intense, een echte anthem bingo. Op het liedje werkt Miri Ben-Ari mee. Op lead single This Is What It Feels Like, dat eigenlijk zo vanuit Intense overgaat neemt Trevor Guthrie de vocalen voor zijn rekening. De oooh’s nodigen uit om spontaan mee te gaan stuiteren, of de speakers nog harder te laten beuken. Cindy Alma (The vocal power of Whitney Houston with the feel-good-around-the-edges shimmer of Shania Twain) zingt het Above & Beyond achtige Beautiful Life. In ook zo’n A&B timbre is Waiting for the Night gezet. Het liedje werd al eerder gebruikt in de Verliefd op Ibiza film. Singer-songwriter en producer Fiona zingt overtuigend. Pulsar is een instrumentale dance track met bekende trucs voor het opbouwen van de spanning erin.

Laura Jansen zingt op het als piano ballad startende Sounds of the Drums, dat na anderhalve minuut wel in trance doorstart. Niet de meest creatieve tune op Intense. De Amerikaanse domineesdochter Lauren Evans (schreef eerder hits voor Alexandra Burke en Jordin Sparks en was al jong muzikaal actief) doet mee op het dampende Alone. Haar uithalen en galmen zijn sterk. NERVO en Laura V. zijn bij Turn This Love Around van de partij. Sensuele vocal trance. Op Won’t Let You Go zingt de Amerikaanse Aruna mee. Zij werkte eerder voor het al genoemde Above & Beyond. Dan volgt een duo instrumentals, In 10 Years From Now en Last Stop Before Heaven. Armada Music ‘huiszangeres’ Emma Hewitt is er op Forever Is Ours, De Brit Richard Bedford van Above & Beyond draagt bij aan Love Never Came. In de reguliere track list is Who’s Afraid of 138?! (voor joggers lekker hoor!) en Reprise met de Nederlandse rockband Bagga Bownz het verrassende einde. Op de iTunes versie van het album is Humming The Lights als bonus track opgenomen. Afwisselend, goed te behappen en dus voor een breed dance / vocal trance minnend publiek een lekkere aanvulling van het Van Buuren repertoire.