The Afters – Life is Beautiful

LifeIsBeautiful_The-Afters-Cover-300x300Na het succesvolle Light Up The Sky (2010) zijn The Afters terug met Life Is Beautiful, dat 16 april werd uitgebracht. Producer Dan Muckala (Backstreet Boys, Chris Tomlin, Britt Nicole) verzorgde 8 van de 12 tracks. De radiopotente popmuziek is vanaf Every Good Thing en Breathe In Breathe Out spat van de schijf die thematisch is gebaseerd op Jacobus 1 vers 17: “elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen.”

Broken Hallelujah doet het rustig aan en staat in de power ballad stil bij de alle menselijke beperkingen om God te loven. “I’ve seen joy, and I’ve seen pain / And on my knees I call Your name / Here’s my broken hallelujah.” Pianopop in Moments Like This (pluk de dag) met community singing aan het eind. Echt zo’n nummer dat veel mensen aanspreekt en live uit volle borst meegezongen kan worden. Find Your Way is opnieuw een ballad.

Het piano powerpop titelnummer werd in 2012 al in de film October Baby gebruikt. Zekerheid in zoete verpakking: “Living and dying, laughing and crying / We have the whole world or have nothing / I know there are long nights, but we’ll make it / With every sunrise comes a new light.” Love Is In The Air (tonight) is wat Amerikanen dance noemen, zeg maar Owl City. Dat niet het hele leven een feestje is, ervoer Josh Haven bij de problematische geboorte van zijn zoon Owen. De vertwijfeling in moeilijke omstandigheden heeft een plek gekregen in Believe (Waiting For An Answer). Andermaal een sappig popnummer What We’re Here For en een old-skool The Afters rocksong In My Eyes sluit af. Met deze pittige eenling moeten fans van de meer poprock songs het doen. Airplay rules in 2013 bij The Afters. Je zult maar een kast vol awards thuis hebben…..dat smaakt naar meer, toch?