Reinoud van Rooij – Boeien! (Succesvol presenteren)

Presenteren is een kunst die je (steeds beter) onder de knie kunt krijgen. Hoewel veel mensen in het bedrijfsleven, vereniging, kerk of andere organisatie regelmatig een presentatie mogen geven, en vele anderen in het publiek zich eraan mogen laven of ergeren, blijft het boeien van je publiek lastig. Naast de dood, bloed en spinnen is presenteren voor menigeen iets om bang voor te zijn. Hoe je jezelf over deze angst heenzet, authentiek bent en steeds ontspannender presenteert, behandelt trainer Reinoud van Rooij in Boeien!

Hij biedt structuren voor een presentatie. Je wilt dat mensen geïnspireerd raken, enthousiast worden en in beweging komen? Laat jezelf zien, lichaamshouding en mimiek, echt contact maken met je publiek door ze aan te kijken, in te gaan op non-verbale signalen en het stellen en beantwoorden van vragen. Het korte, prikkelende e-book gaat verder in op het onderzoeken van je doelgroep, het gebruik van PowerPoint, voorbeelden en dynamiek.

Praktische zaken als kleding, defecte apparaten, laatkomers en lawaai en hoe om te gaan met vijandigheden bij je presentatie worden ook besproken. Tot slot geeft Van Rooij twee presentatiesoorten vorm: één voor (organisatie)veranderingen en één voor verkoopgesprekken. Of je binnenkort je eerste presentatie mag geven, of voor je honderdste staat, dit boeiende boekje geeft handvatten voor allebei.

About Henk-Jan van der Klis

Henk-Jan van der Klis is a project management professional, domain lead Transformation & Innovation at Capgemini Financial Services, trainer, seasoned editor, and blogger.