Martin Smith – God’s Great Dancefloor Step 01

Martin Smith Gods Great Dancefloor 1Na 17 jaar nam de Britse worship band Delirious? in november 2009 afscheid van het publiek. Gitarist Stu G dook met diverse Amerikaanse artiesten de studio in, voorman Martin Smith ging solo. In 2012 werden al eerste voorzichtige stappen gezet met 4 EP’s met elk 4 nieuwe songs die allemaal de titel God’s Great Dance Floor hadden (Movement 1-4). Op het volledige album God’s Great Dance Floor, Step 01 en het in oktober te verschijnen Step 02 worden de liedjes bij een nog groter publiek onder de aandacht gebracht. Step 01 bevat de liedjes van Movement 1 en 2 plus 2 nieuwe opnamen. Van de semi-akoestische opener Awake My Soul, dat met  Chris Tomlin en Rend Collective Experiment geschreven werd, klinkt het up-tempo rocky, nog sterk aan Delirious? refererende Fire Never Sleeps. Op de ,met Jesus Culture uitgebrachte live worship set Live From New York staat dit liedje ook, maar ook op Kings & Queens van Audio Adrenaline. Back To The Start, de half-om-half titeltrack werd eerder in een andere versie door Chris Tomlin op diens laatste album Burning Lights gezet. In de Step 02 vind je die versie straks ook. Hier de uitgesponnen, dat pas ruim 4 minuten na de start met de loops komt, die Tomlin al eerder introduceerde. Van ballad naar electronica met trompet in 6 minuten: “I come alive on God’s great dance floor” Nee, je kunt niet stil blijven zitten. Waiting Here For You (ook geschreven met Chris Tomlin) is dan een rustmoment. You Carry Me is nog ingetogener en spreekt van het verdriet over een verloren vriend. Aan het eind is er de zekerheid van Jezus’ armen. Safe In Your Arms, geïnspireerd door Psalm 23 is dan een logisch vervolg. Een moderne versie van Onward Christian Soldiers vind je in de rocker Soldiers, een nieuw liedje. Jesus of Nazareth is een folksy stamper, zoals je die eerder bij Rend Collective Experiment of Gungor verwacht. Op het al genoemde Burning Lights staat ook Shepherd Boy. Het maakt deze samenwerking mij iets te innig qua hergebruik van liedjes. Op de iTunes versie vind je als extra’s nog videoclips van Back to the Start en het interview My Story.