Hawk Nelson – Made

      1 Comment on Hawk Nelson – Made

hawk nelson madeHawk Nelson is na het vertrek van Jason Dunn bij elkaar gebleven. Het kwartet is een trio gebleven, waarbij gitarist Jonathan Steingard tegenwoordig ook de zang voor z’n rekening neemt. De pop/rockband verruilde ook BEC Recordings voor Fair Trade Services (tegenwoordig het label van MercyMe, Phil Wickham, The Afters, Laura Story, Skillet, Mark Schultz, etc.). Muzikaal is het veilige midden van (helaas) veel vergelijkbare christelijke Amerikaanse pop/rockbands gezocht. Wat Family Force 5 en Group 1 Crew, wat Audio Adrenaline, MercyMe en Newsboys. Vind je die bands leuk, kun je het nieuwe album Made gerust aanschaffen. Het FF5 zit er direct bij What I’m Looking For en A Million Miles Away met veel eh, eh, eh’s al in. Elevator, nota bene een duet met Blanca Callahan van Group 1 Crew, is  overduidelijk voor airplay geschreven. MercyMe voorman Bart Millard schreef mee aan Words. En verhip, Tenth Avenue North‘s Mike Donehey is verderop bij Through The Fire te vinden.

Blijmoedigheid in Love Like That de mid-tempo rocksong Made. De verwondering over het mensenleven uit Psalm 139 “You’re beautiful, wonderful, perfectly made, perfectly made; you’re meant to be what you see, you’re not a mistake, not a mistake.” ingetogenheid in de half-om-half rap ballad Faithful, dat met ex-Mikeschair gitarist Sam Tinnesz werd geschreven. Nog wat fuifnummers in Anyone But You (zal het live goed doen) en Outside The Lines. Na de vrolijk swingende pianopop géén ballad, maar met Fighting For nog eenmaal een mid-tempo pop/rockliedje over liefde zowel in het huwelijk als tussen Jezus Christus en Zijn Gemeente met een kort, maar krachtig crescendo. Vergeet het oude Hawk Nelson wel bij je luisterbeurt, dit is de 2013 versie van de band.