Van der Klis goed vertegenwoordigd op Deventer IJsselloop 2013

De talenten hebben we vandaag bij de IJsselloop 2013 in Deventer gespreid. Klazien liep voor het eerst de 10 Engelse mijlen Uiterwaardenloop; Lieske liet zich door Niels opjutten om een nieuw persoonlijk record te vestigen voor de 10km Dijkenloop en ik had mijn persoonlijk record (57:59) van 17 april 2011 te verdedigen. Net als in 2011 had ik de zaterdag ervoor nog gewoon een lange afstandswandeltocht gelopen (16 april 2011 rond Dedemsvaart; gisteren van Varsen naar Haerst).

De startvolgorde was dit jaar anders. De lopers van de 10 Engelse mijlen mochten na de kidsrun (1km) om 12.45u starten, de 10km lopers pas om 14u, daarna nog de 5km. Leuker voor het publiek, dat zo op de laatste kilometers van de trajecten terug naar de Brink in Deventer een constante stroom aan lopers te zien krijgt. Om niet te lang in de binnenstad te hoeven hangen, had ik met broer Jaap geregeld daar te kunnen bijpraten. Toeval of niet kwam ik vanaf de Verzetslaan naar de 1e Kruisstraat ook de 2 andere Balkbrugse lopers Henny en Arie tegen.

Om kort te gaan: het liep lekker. Na veel vertraging aan de start toch vanaf de Singel lekker op dreef. Vanwege de 8-vorm van het parcours heb je deels wind mee, deels tegen. Het stijgen en dalen op de dijken, bruggen en in het Bergkwartier in Deventer maken het anders dan het oefenparcours Balkbrug-Nieuwleusen v.v. of de Brink tot Brinkloop over vlak terrein. De IJsselloop blijft zo leuk. Tot volgend jaar!

Uitslagen

Wel mijn persoonlijk record op de IJsselloop: van 57:59 2 jaar geleden naar 55:34 nu. Mijn persoonlijk record op de 10km dat ik 30 december 2012 op de van Brink tot Brink loop van Deventer naar Bathmen haalde (54:48) blijft nog even staan. Lieske had na een uitgelopen tennispartij gisteravond vandaag minder geluk en zeker geen PR met 56:15. Klazien op haar 10 Engelse mijlen kon niet in de buurt van haar gewenste 90 minuten komen, maar had eigenlijk geen reden tot klagen met een eindtijd van 1:35:54. OK, de andere Balkbruggers ook dan: Henny Berends op 10EM 1:19:50 en Arie Drogt 1:19:44.