Stryper – Second Coming

Stryper, het white metal icoon van de ’80s en ’90s dat zichzelf het afgelopen decennium hervond en doorpakte met Reborn (2005), Murder By Pride (2009), The Covering (2011) heeft onlangs een distributiedeal gesloten met Frontiers Records. Als eerste wapenfeit Second Coming. 14 Stryper klassiekers opnieuw ingespeeld en 2 nieuwe songs. Michael Sweet produceerde het album zelf. Al luisterend lijken de arrangementen nu meer op elkaar, zwaarder ook dan in de originele uitvoeringen. De mannen zijn ouder en dus is de toonzetting op punten verlaagd of uithalen achterwege gelaten. Nuchter beschouwd geldt Second Coming als verzamelaar met bewijs, dat de mannen muzikaal nog steeds hun vak verstaan. De 2 bonus tracks, de bluesrocker Bleeding From The Inside Out (met uitgesponnen gitaarsolo als bridge) en het up-tempo Blackened moeten de twijfelaars over de streep trekken.

De tracklist van all time favorites: Loud N’ Clear, Loving You, Soldiers Under Command, Makes Me Wanna Sing,  First Love, The Rock That Makes Me Roll, Reach Out, Surrender, To Hell With The Devil, Calling On You, Free, The Way, Sing Along Song en More Than A Man.