Sarah Brightman – Dreamchaser

Sarah Brightman Dreamchaser

Sarah Brightman jaagt haar dromen na. Ze is serieus met kosmonautentraining begonnen om naar het ISS af te reizen. Dreamchaser als albumtitel voor de opvolger van  West End Musicals (2012) en Amalfi (2009) is dan ook niet gek. Eerder kwamen het door Sally Herbert geschreven Angel en de Elbow Band cover One Day Like This als singles uit. Met als 180 Gold en Platinum awards in meer dan 40 landen en een vette #1 UK hit I Lost My Heart to a Starship Trooper lijkt de Sarah’s weg langs de sterren te gaan. Muzikaal zit het concept van covers, orkest, hoge zangpartijen in een opera setting nog steeds solide in elkaar. Na het tweetal singles is het bijna 7 minuten lang genieten van de bewerking van het Sigur Rós liedje Glósóli. De Poolse klassieke componist Henryk Gorecki schreef Lente e Largo. Tjonge, fantastische melodieën om bij weg te dromen.

The journey to the stars may be as close to a dream as reality may take me. It is clear as I will see the beauty of the universe, I will see deeper inside myself, closer to my dreams. I am not a dreamer — I am a dreamchaser.

Spacy is ook zeker B612 verwijzend naar een gelijknamige stichting met als doel “significantly alter the orbit of an asteroid in a controlled manner by 2015”. De 2004 hit Breathe Me van Sia Furler voert Sarah een aantal tonen hoger uit, laat de piano achterwege en laat je verder zweven. Verder kom je nog soortgelijke bewerkingen van Eperdu van Cocteau Twins met meerstemmige zang en zowaar wat rockgitaren op de achtergrond. Strijkers bij  Venus and Mars van Paul McCartney & Wings in Brightman’s variant. Producers Sally Herbert en Mike Hedges schreven een versie van Ave Maria. En uit de opera Sadko van Nikolaj Rimsky-Korsakov werd A Song of India geleend. Orgel en strijkers: mooi. Kaze No Torimichi, het themalied bij de Japanse animatiefilm My Neighbor Totoro sluit af. Nee, muzikaal zeker geen verrassingen. Met deze collectie natuurlijk wel voor elk wat wils en met een greep uit haar oeuvre tijdens een live concert natuurlijk wereldwijd wel herkenning bij het publiek. Houd je van engelachtige, zoetgevooisde deuntjes om bij te (dag)dromen, kun je Dreamchaser met een gerust hart kopen.