I Am Empire – Anchors

      2 Comments on I Am Empire – Anchors

I Am Empire AnchorsI Am Empire is 2 jaar na het debuutalbum Kings terug met Anchors. De rockband uit San Jose met de over-the-top emo vocals van voorman Austin Lyons tourde de afgelopen tijd heel wat af. Zelf zag ik de Lyons met gitaristen Andrew Stanton en Dan Otis, bassist Joshua Case en drummer Eric Martin op Christmas Rock Night 2011 en  2012, maar ze stonden ook met Emery, Brian ‘Head’ Welch en Project 86 op het podium. In de aanloop naar de releasedatum (26 maart) werden Tell Me Mirror, Sing en Remedy (radiopotente rocksongs) via Facebook en SoundCloud uitgebracht. Uit de 30 geschreven nummers bleven er 10 over om Anchors te maken. Brian McTernan (Polar Bear Club, We Are The Ocean e.v.a.) produceerde het geheel.

Strak en in your face opent Gravity Bomb en nog sneller Gasoline. All Around Me Now zal het op de rock radiostations goed doen. Mid-tempo en wat opener is de bluesrocker Labor. Roffelend en rockend herstart Sing, dat overigens goed meezingbaar is, live makkelijk uit te voeren. “You are worthy of a great song; so worthy of a good son that I could never be. You are evident around me, elegance resounding by grace I am restored, but inside I don’t feel right.” bekent Lyons. RED-like hardcore in The Mastermind In Me. In Tell Me Mirror (nee, niet wie is het mooiste in het land) zwiert de melodie met de gitaarlijn mee. Emotie en energie gaan er met bakken tegenaan. “wash away!”. Fuzz mute gitaarpartijen (ja, de 90’s wave sound link is snel gemaakt) openen Daylight. De standaard rocker Remedy en het stevige Blackout sluiten af, compleet met orgel op de achtergrond. “Everybody feels alone sometimes.” Zeker. Naast dit kwalitatief meer dan voldoende tiental hadden er nog best een paar liedjes bij gekund op de schijf.