Concertverslag Praise United Zwolle – Vier het leven!

250 deelnemers, het merendeel uit Zwolle en omgeving, hebben zich dit voorjaar ingeschreven voor het projectkoor Praise United Zwolle. Uiteindelijk waeren meer dan 40 plaatsen vertegenwoordigd tijdens de vier repetitieavonden in maart. Martin Brand en Henk Doest hadden zangpartijen voor een keur aan paasliederen uitgewerkt om samen met het koor klaar te stomen voor een groots, eenmalig en uniek paasconcert in de WRZV-hallen. Talitha Nawijn en Martin Brand waren vooraf bekend als solisten, maar het programma gaf ook de mogelijkheden voor (aspirant-)solisten uit het koor om een podium te krijgen. Twee mannen en een vrouw kregen zo de kans hun talenten aan 1400 man publiek te laten horen. 80% vrouwen en 20% mannen, schat ik, ook heel herkenbaar in veel (kerk)koren.

Flinke rijen auto’s en mensen aan het begin van de avond rond de Buitengasthuisstraat, Blaloweg en de bedrijventerreinen in de omtrek. Ook nadat vóór het paasweekend al 1250 kaarten verkocht waren, kwamen er gisteravond vlak voor openingstijd nog belangstellenden vragen om een kaart. Flink inschikken dus in de hal. De kou buiten was dan ook snel vergeten. Voor eventuele achterblijvers was het zelfs mogelijk gemaakt het concert live te bekijken via de website.

Ieder had zo z’n referenties: mama of papa die meedoet, “Kijk, daar staat m’n meester!” en “Ik heb een flash light app op de mobiel, dan zwaai ik naar haar.” Zelf met Wiepie en een mede-gemeentelid en familie ‘in de gelederen’.

Samen uit volle borst zingen blijft toch wel onderscheidend voor christenen. En wat hebben we een rijkdom aan liederen uit allerlei kerken en gemeenten, oude en nieuwe om uit te kiezen. De koorleden zongen niet alleen voor, ze straalden zelf hun blijdschap uit en hadden de zaal vanaf het eerste lied mee. Votum en groet, I am Saved, Happy Song (Delirious?), Blijf mij nabij (Abide with me / Gezang 392), Help is on the way, Hosanna (Opwekking 298), Deze vrede leeft in mij, Het is volbracht, Alpha & Omega, He’s Alive (Don Francisco), Jezus alleen, Mijn Jezus, mijn Redder (Shout to the Lord), Zullen we ruilen, Jezus, leven van mijn leven (Gezang 182), Ik herleef (Opwekking 730) Mooie Praatjes en diverse medleys trokken voorbij. En Martin Brand? Niet te stoppen, zowel met persoonlijke praatjes en oproepen ogen en hart te openen voor Gods liefde, maar ook met zingen. Nog lang nadat de meesten de sporthal alweer hadden verlaten stond Brand met z’n band nog te zingen!


Complimenten aan de organisatie, het koor en de ontspanning om met zoveel mensen niet een strak programma af te werken, maar vooral het Leven te vieren! Want dat stond en staat met met Pasen centraal.