Sanctus Real – Run

      2 Comments on Sanctus Real – Run

sanctus real runDe Amerikaanse band Sanctus Real vervolgt op hun 6e studioalbum Run het veilige midden tussen ruwe rock music en zoetgevooisde pop. De opvolger van hun in 2010 voor een Grammy Award genomineerde Pieces of A Real Heart werd geproduceerd door Chris Stevens (TobyMac, Carrie Underwood, Mandisa), Jason Ingram (Brandon Heath) en Seth Mosley (Me in MotionNewsboys). De zekerheid van het geloof in een God in wiens liefdevolle armen je terecht kunt (Run) is vanaf de opener tot de bevestiging You Are God in de afsluiter niet te missen. Na de pop/rock in On Our Own de eerste single Promises, die mèt videoclip werd afgeleverd. Met 16 jaar ervaring is er geen  kans benut muzikaal of textueel eens uit de band te springen. Voorman Matt Hammit ziet het als zijn missie keer op keer de boodschap van het evangelie onversneden te brengen. De rockballad Pray wordt gevolgd door de poprockers We Will Never Give Up en Nothing in Between. Commitment is weer een ballad. Houd vast aan liefde, sluit geen compromissen. De MOR rock is er weer in Keep Me Young, waarna wat varianten van rocksongs One of Those Things, Better Than This en het softe Picture of Grace langskomen. Genoeg voer voor Amerikaanse christelijke radiostations, voor mij te weinig pit, laat staan originaliteit om Run memorabel te maken ten opzichte van vergelijkbare acts als Jeremy Camp, Brandon Heath, Matthew West, MercyMe en Tenth Avenue North.