Plumb – Need You Now

      2 Comments on Plumb – Need You Now

Plumb Need You NowPlumb (artiestennaam van zangeres Tiffany Arbuckle Lee) uit Indiana bracht  26 februari 2013, 5 jaar na Blink eindelijk de opvolger Need You Now uit. Een zware bevalling, want de release van de toen nog Faster Than a Bullet genoemde plaat werd eind 2012 uitgesteld vanwege de kans te gaan touren. Daarvoor speelde zakelijk en in het huwelijk een ‘winterperiode’, aldus de artieste in het januarinummer van CCM Magazine. En toen kwam er een schietpartij op Sandy Hook Elementary in Newtown, Connecticut. Het deed Plumb besluiten de albumtitel te wijzigen in Need You Now, gelijk aan de eerder verschenen single en ballad Need You Now. Van dat nummer werd ook een remix EP uitgebracht met 2 mixen van Need You Now, een dubstep remix van Cut en 7 mixen van Beautiful.

Op Facebook was Plumb 5 februari 2013 open bij de release van de folksy single One Drop voor Blood:Water:Mission:  “One year ago this week (Feb 7th to be exact) we needed just “one drop” of hope that our newly broken marriage could be restored. The new single ONE DROP means more to us than you know. This whole album reflects God’s incredible faithfulness and his perfect providence. Please listen and share its hope. That small piece of hope grew into a new marriage and I’m amiss if I don’t praise God today for what the enemy tried tirelessly last winter to destroy. Thank you all for being a strength to me, to us. Now celebrate with us, one drop.”

Op het album trouwens meer bekende namen en liedjes: de samen met Dan Haseltine van Jars of Clay opgenomen powerballad Drifting (iTunes single met remixes in 2011) en het met Paul van Dyk voor diens album Evolution opgenomen I Don’t Deserve You (iTunes single). Van de gladgestreken poprock Beautiful werd 12 februari een tijdens een concert opgenomen videoclip uitgebracht, een week later gevolgd door de met strijkwerk verrijkte ballad I Want You Here. “God, help me!” Eindelijk, 26 februari dan het volledige album met naast de al genoemde liedjes meer moois van de hand van muzikale vriend en producer Matt Bronleewe.

Opener Invisible, dat met Joy Williams werd geschreven in mid-tempo van electronica doorspekte melodielijn met afwisselend ‘spraakzang’ in de verzen en lange uithalen in de refreinen en wat ruwgestemde gitaarpartijen als extra. Soms lijkt God zo ver weg. Toch is het goed Hem juist dan te zoeken.

Ook erg aanstekelijk om mee te zingen is het radiopotente Say Your Name rond het verdriet om een verloren geliefde. De afwisseling zit erin, hoor. De op piano geschreven ballad Unloveable spreekt namelijk christenen aan die ‘anderen’ marginaliseren in plaats van hartelijk lief te hebben. Na de al genoemde titeltrack volgt het suikerzoete popliedje Chocolate & Ice Cream: Tiffany’s relatie met manlief vergeleken met deze zoetwaren. Nee, niet het hoogtepunt van het album, maar het zal na wat echtelijke ruzies goed bedoeld zijn. Als een ingehouden P!nk is de rocker Cage best aardig. Vergeef me a.u.b. voor de fouten uit het verleden, sluit me niet op in een kooi, aldus Plumb. At Arms Length, met een spacy intro en op synths gebaseerde ballad de oproep met je geliefde te praten om een ruzie bij te leggen in plaats van al dan niet letterlijk de strijd aan te gaan. Uit dit slotakkoord komt ook de gewraakte albumtitel Faster than a Bullet.