Paul van Dyk – (R)Evolution: The Remixes

paul van dyk the revolution remixes

16 remixes en 1 radio edit is de buit die je met (R)Evolution: The Remixes van de Duitse DJ/producer Paul van Dyk wegsleept. De liedjes van het voorjaar 2012 verschenen Evolution zijn verbouwd, de meeste van de 17 ook nog goed geslaagd. Opener is de Alex M.O.R.P.H. bewerking van Such a Feeling tot een echte club stamper. De bijdrage van Plumb, I Don’t Deserve You is door John O’Callaghan iets versneld, nog meer trance. Gabriel Ben heeft in zijn versie de beats uitgesponnen en flink met de vocals zitten dubben. En in de WAWA remix heeft extra pianospel en houdt de Plumb’s vocals juist wel intact. Dromerige vocal trance als resultaat.

Maarten de Jong mengde het topnummer Symmetries zo, dat er meer piekmomenten in de ruim 7 minuten durende muziekstroom zitten. Pianopartijen zijn dankbaar hergebruikt.  Giuseppe Ottaviani pompte Lost in Berlin nog wat op. Pedro Del Mar & Double V‘s remix van The Sun After Heartbreak verveelt geen van de 7 minuten. De versies van Nick Callaghan & Will Atkinson (vlotter) en Woody van Eyden‘s Full Vocal Version die een vette beat met rustmomenten rond de zangpartijen afwisselt mogen er ook zijn.

Steve Wish‘s versie van All The Way knipt het origineel wel erg op, is scheutig met neurotische synth loopjes die niet meer dan 3 tonen aflopen en levert zo één van de mindere tracks op deze collectie. If You Want My Love in de mix van de Berlijnse dj Niels von Ahorn blijft dicht bij het origineel. De Duitser Robert Mint doet A Wonderful Day met wat extra bleeps en beats ook geen kwaad. Chriss Ortega’s versie van We Come Together houdt het bijna 8 minuten vol. Love Ammunition in de Directors Cut mix is fraai uitgesponnen. De Oezbeekse dj Exense mixte Rock This tot juist meer dansbaar dan het origineel. Complimenten. Het duo Kyau & Albert heeft nog Open My Eyes bewerkt met opvallend licht overkomende beats. De radio edit van Such a Feeling sluit af. Al met al prima bonus disc bij Evolution, met wat mij betreft slechts 1 misser.