Janne Schra – Janne Schra

      1 Comment on Janne Schra – Janne Schra

Janne SchraJanne Schra brak in 2006 door als zangeres van Room Eleven en hun debuutalbum Six White Russians & A Pink Pussycat. Van het debuut werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Veel concerten op diverse continenten en allerhande jazz festivals volgden. Schra stapte uit dit achtbaanavontuur, vertrok naar Stockholm om onder haar schilderspseudoniem Schradinova in 2010 het album India Lima Oscar Victor Echo You uit te brengen. Experimenteler van aard dan Room Eleven, maar naar eigen smaak niet altijd even subtiel.

De gezochte intimiteit was er bijvoorbeeld wel bij de Beth Gibbons cover Mysteries bij een De Wereld Draait Door aflevering. Live deed ze Eyes on the Prize, een duet met de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward. In 2012 volgde een theatertour met band en schrijfsessies en opnames in Götland met producer Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun) voor wat in januari 2013 Janne Schra is gaan heten. Natuurlijk werd Eyes on the Prize in de de tracklist opgenomen. Het grootste gedeelte van de nummers is geproduceerd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Sandy Dane, Eins, Zwei Orchestra, John Coffey. Rachel Louise, e.v.a.) in diens Mailmen Studio in Utrecht met pre-productie van Torre Florim (De Staat) en musici.

Soms zo ontspannen als Yaël Naim (Eyes on the Prize, Light Up, Hold On), andere keren puntig en swingend (Place To Run From). Ongemerkt neurie je mee op Different. Laid back met akkoorden spelend in Borrow. Het zwierende After Effects glijdt voorbij naar een slepende bluesrocker Downhill. Aan afwisseling geen gebrek. The Ditch is soulful. Fluisterend in New Life: aandachtig luisteren dus. Jazzy in Beeping en opnieuw in slow motion op 1999. De 2012 single One Day sluit af. Complimenten om juist met dit eigen geluid een plek op te eisen, niet alleen in de theaters, maar ook in mijn muziekverzameling.