Concertverslag Mister and Mississippi in Burgerweeshuis Deventer

Op 16 februari was het Burgerweeshuis in Deventer al uitverkocht voor het concert van folkband Mister. & Mississippi.

En als de Top2000 popprofessor enthousiast is over het Paradiso optreden, kun je er toch gerust naartoe?

Op 10 maart besprak ik het titelloze debuutalbum. De band zelf was eergisteren terecht blij met de nominaties voor een 3FM Award:

Als voorprogramma mocht Herman Brood Academie maatje Emil Landman (1989) het publiek dat knus rondom de tapijten vóór het podium opgestelde instrumentarium zat (!) opwarmen. Luisterliedjes met de New Yorkse songwriter Larry D. Brown (Grey Reverend) als inspirator die tof in stilte werden geconsumeerd om na afloop Emil te bedanken met applaus. Emils gitaarspel en zang intrigeerden duidelijk. Van A Bargain Between Beggars, Leaves, These Are The Days, Victoria, Home en Despite The Sun.

Na een korte pauze was het podium dan toch echt voor Samgar Lemuël Jacobs (gitaar, piano, zang), Maxime Barlag (zang, percussie), Tom Broshuisen en Danny van Tiggele (gitaar, zang). De galmeffecten deden snel vergeten, dat je in een lage concertzaal in de Deventer binnenstad zat. Uit de wall of sound de beheerste samenzang in See Me en Six Feet Under. “Oh my God, what have I done?” De bede om vergeving werd niet luidkeels meegezongen; als betoverd werd er geluisterd. Circulate, Same Room, Different House, Nemo Nobody en Six Feet Under. Bij Bon Vivant dat de band nog verder in het publiek opgetrokken speelde, mochten we de ogen sluiten. Bij Giel Beelen op 3FM coverde de band al eens live de David Bowie song Where Are We Now. En dus kregen we ‘m ook in Deventer cadeau, verdienstelijk bewerkt tot eigen versie, trouwens. Afsluiter Follow the Sun kwam voor de band en het publiek te snel. Northern Sky was echter bewaard voor de toegift, net als de toezegging weer terug te komen naar Deventer. Prima idee!