Audio Adrenaline – Kings & Queens

audio adrenaline kings queensNa 5 jaar is Audio Adrenaline terug op het podium als band en werd met Kings & Queens een prima plaat afgeleverd. Waar Newsboys Michael Tait als lead zanger opnam, heeft Kevin Max naast zijn solo-carrière er een baan bij als front man van Audio Adrenaline. Beiden hebben met TobyMac een gezamenlijk dc Talk verleden. De kans op een reünie is wel minder zo, aan de andere kant blijf je de herkenbare stemmen van Michael en Kevin ook in nieuwe bands horen.Van de originele bezetting is alleen bassist Will McGinniss over. Gitarist Dave Ghazarian (ex-Superchick), drummer Jared Byers (ex-Bleach en Relient K) en toetsenist/zanger  Jason Walker (Know Hope Collective) vormen nu met Kevin en Will de band. Voormalig frontman Mark Stuart is nog steeds sterk betrokken en schreef diverse liedjes voor het nieuwe album.

Opener He Moves You Move is funky en vrolijk. Het roept op mislukkingen te vergeten en vooral dóór te gaan met Gods hulp. Titeltrack en lead single van het album is gelikte pop met strijkers uit een doosje aan de start. Een opsteker voor weeskinderen en themalied om de ambassadeurs van Hands & Feet Project met Fair Trade Services te ondersteunen. Believer over het doden van de oude, zondige natuur, is ook poppy met onmiskenbaar Kevin Max vocalen. Het puntig rockende King of Comebacks, je zou haast aan de band zelf denken, maar wil Jezus Christus danken voor de kans om vergeving van zonden te krijgen. Change My Name gaat ook over het veranderen van onze natuur; van God krijgen we een nieuwe naam. Het motief de banier te heffen als proclamatie leidde tot de AA versie van 20:17 (Raise the Banner), verwijzend naar 2 Kronieken 20:17. Het nummer werd samen met Christafari maatje en solo-artiest Dominic Balli, plus Group 1 Crew geschreven. Je hoort de vrienden op de achtergrond.

Funky rock op tempo in het op Delirious? aanbiddingliedjes lijkende Fire Never Sleeps, juist mid-tempo pop/rock in Seeker en 80’s rock in I Climb The Mountain. Afwisseling genoeg op het album. The Answer start rustig, maar  heeft nog wel wat stevig gitaarwerk in de aanbieding, voordat Kings & Queens alweer voorbij is. Ik had zelf geen enkel probleem met de Herhaal-knop.