Stef Lang – Self

      2 Comments on Stef Lang – Self

Stef Lang SelfDe Canadese singer/songwriter Stef Lang (1988) woont op het fraaie Vancouver Island, British Columbia, Canada. In 2010 bracht ze na 2 EP’s Birth (2008) en Blood and Bravery (2009) haar debuutalbum The Underdog uit, werd ermee genomineerd voor de Western Canadian Music Awards’ Pop Recording 2011 en scoorde een #5 met een eerste single Mr. Immature op de Billboard Canadian Emerging Artist chart. In 2012 werd eerst nog de EP  Fighting Mirrors uitgebracht en droeg ze bij aan Delerium‘s Music Box Opera (2012). Eigenhandig schreef, produceerde, mixte en produceerde ze elk liedje op de opvolger Self met 10 liedjes. De vlag dekt de lading dus. Getalenteerd geeft ze een eigen invulling aan popliedjes, waarbij idolen Joni Mitchell en Ron Sexsmith voor de inspiratie zorgden. Eenzaamheid in Brick Wall, een spraakwaterval zoals ZOEgirl of Rachael Lampa die eerder in popvorm verpakten in Quicksand. Fuck You (I’ll Still Love You) bezorgde Lang een explicit waarschuwing op Amazon.com, maar duidt een haat-liefde verhouding.

R&B invloeden in Castle In The Cloud, For a Minute There en DNA voor de liefhebbers van de meidengroepen Eternal of Destiny’s Child of Alicia Keys. In hetzelfde timbre ook Machine Gun, waarna de ballads Nothing Ain’t What It Seems en Where My Heart’s Been volgen. Het smooth R&B liedje Pink Balloon rondt af. Lekkere plaat!

[frame https://embed.spotify.com/?uri=spotify:album:6ctTEQ8bOVAc45e6FhxErP 300 380]