Nieuwe muziek vinden met Spotify apps NuMuziek, OOR en Shuffler.fm

Om top-40 liedjes te horen, is een FM radio goedkoper dan een smartphone of pc met mp3’s of streamers als Spotify. Wil je net als ik vooral nieuwe muziek horen, verrast worden, biedt Spotify een aantal interessante apps van eigen bodem om je honger te stillen.

NuMuziek

numuziek appIn de NuMuziek app vind je de muziek bij de laatste muziekrecensies van nu.nl. Foto’s, inleidende tekst van de recensie en de bijbehorende muziek.

OOR

Muziekkrant OOR blijft ook met de tijd meegaan. In de Spotify app vind je muzieknieuws, een selectie van nieuwe albums en afspeellijsten van de OOR-redactie.

Tracks en afspeellijsten kun je beluisteren. En bij het aanklikken van een nieuwsbericht wordt deze in het scherm zelf getoond. Geen pop-up of overlay dus. Mooi gemaakt.

Shuffler.fm

shufflerappHet Nederlandse Shuffler bracht in 2012 al een iPhone-app, een nieuwe iPad-app. Muziekblogs konden een persoonlijke speler van Shuffler op hun site plaatsen. Begin januari 2013 werd een Spotify-app uitgebracht. De liedjes op de muziekblogs vinden na een inventarisatie bij de curatiedienst Shuffler in een intelligente afspeellijst en het blogbericht (dus de context) wordt erbij geplaatst. Spotify heeft van de vondsten maar zo’n 10% in de eigen catalogus staan. De iPhone/iOS apps kunnen wel bij de achterliggende bronnen als Youtube en SoundCloud.

In de Spotify-app kun je een genre kiezen (van indie, singer-songwriter, pop tot garage rock, dubstep en blues). Albums worden met een korte tekst geïntroduceerd en inclusief afspeelmogelijkheid kleurrijk voorgeschoteld.