Various artists – WOW Hits 2013

De WOW serie is al jarenlang een compilatie van christelijke radiohits en goed in het gehoor liggende tracks van net uitgekomen releases van christelijke artiesten. Het bijzondere blijft de jaartelling. Halverwege 2012 komt de WOW Hits 2013 uit, en zo elk jaar. Het zijn dus de “hits” van het afgelopen jaar. De fervente gospel liefhebber heeft veel van de liedjes al lang in huis.¬†Mettertijd kwamen de 2-CD versies, dwarsdoorsnedes van stromingen als rock en worship, DVD’s met videoclips. Dit jaar werd een heuse Spotify app, playlist¬†en Facebook pagina uitgebracht om muziekfans en artiesten te verzamelen rond de producten van EMI labels.

Op de Deluxe versie vind je op 2 CD’s 39 songs die in de pop, softrock genres vallen. Veel worship, zoals van Aaron Shust, The Afters, Chris Tomlin, David Crowder Band, Jeremy Camp, Kutless en Third Day. Soms zit er wat meer pit in zoals Feel It In Your Heart (Abandon), Me Without You (Tobymac), Good Morning (Mandisa) en Banner or Love (Luminate) maar dat zijn wel de uitzonderingen. Veel veilig midden, zoals Mikeschair, MercyMe, for King & Country, Francesca Battistelli, Britt Nicole of Big Daddy Weave. Zo’n veel-voor-weinig compilatie kan je wel weer inspireren voor het kopen van muziek van die artiesten die je net over het hoofd had gezien. Check de playlist hieronder.