Third Day – Miracle

      2 Comments on Third Day – Miracle

Een wonder is iets, dat menselijkerwijs of op grond van onze wetenschap niet kan. Vanuit die optiek klinkt de voorspelbare rockmuziek van de jongens van Third Day allerminst bewonderenswaardig. Al bij de opener Hit Me Like a Bomb vliegen de “nana’s” je om de oren, en bij de tweede track Kicking and Screaming mag je met “oohs” en “yeahs” meedoen. Mac Powell (zang), Mark Lee (gitaar), Tai Anderson (bas) en David Carr (drums) wilden geen ‘deel 2’ van wat dan ook maken. Producer Brendon O’Brien (The Killers, The Fray, Anberlin, Train) wist er weinig creatiefs uit te slepen. Your Love Is Like a River met opnieuw “oohs”, een gitaarloop die erg doet denken aan de hymne When I Survey the Wondrous Cross wordt het niet beter. Door zelfs Morning Has Broken te coveren als afsluiter van het dozijn volstrekt inwisselbare liedjes, ging bij mij het licht helemaal uit. Na nog een aantal luisterbeurten kon ik er niks anders van maken: I Need a Miracle.

Liefhebbers van risicoloze, family friendly CCM teksten en muzikaal bekend terrein, hetzij van Third Day zelf, hetzij van collega’s Casting Crowns of Building 429, zullen er pap van lusten. Ik kijk liever naar vast voedsel met kraak en smaak. Luister en oordeel zelf.