Sandra McCracken – Desire Like Dynamite

In de aanloop naar de release op Valentijnsdag in de ‘gewone’ platenwinkels was Desire Like Dynamite al weken direct bij Sandra McCracken digitaal te koop. De echtgenote van Derek Webb (Noisetrade.com, solo-artiest en Caedmon’s Call zanger) maakt prikkelende luisterliedjes. In het verleden schreef ze liedjes voor Caedmon’s Call, het City on a Hill project en andere bands. Haar stemgeluid lijkt in Go en Gridlock op het klagende van Karen Peris (The Innocence Mission), andere momenten hoor je invloeden van Joni Mitchell. Doordachte arrangementen op haar 12e album die ver voorbij de standaard piano- of gitaargebaseerde folksongs gaan, maar met achtergrondzangers en een volledige band een warm geluid geven. Hourglass (over het einde van de huidige wereld, schrijvend op 21-12-2012 is dat wel treffend), The Wait en Forgiveness zijn er mooie voorbeelden van. Helder en toegankelijk zoals Dynamite, Redbird, De door Derek Webb met Jordan Brooke Hamlin en Josh Moore geproduceerde 11 liedjes zijn hoopvol en tijdloos, vaak midtempo, los ingespeeld met afwisselend een piano of gitaar leidend. First Things First en het duet Sweet Amelia leiden to naar Fall On Me en In The Garden, waar een accordeon je naar de uitgang leidt. Vergeet niet snel op repeat of play again te klikken.