O.C. Supertones – For The Glory

The O.C. Supertones hebben zichzelf teruggevonden. For The Glory is het eerste album in 8 jaar tijd na wat verzamelaars en het stopzetten van de muzikale activiteiten. Zet je All The Way Live aan, dan klinkt er alsof er in 8 jaar tijd niets veranderd is. Matt Morginksy, Tony Terusa, Jason Carson, Nathan Spencer en Darren Mettler, ze zijn er allemaal nog en doen exact hetzelfde muzikale ska-kunstje als een decennium geleden. Met een Kickstarter funding moet je natuurlijk ook op veilig spelen. Producer Josh Auer (Pax217) vond het blijkbaar prima. Twee singles moesten het album introduceren bij het radioluisterend publiek: Far More Beautiful en de titeltrack. Naast aanbidding zijn er in Hey Hey Hey en It’s A Good Day To Be from California genoeg platitudes die het live op festivals (was Flevo er nou maar in 2013, dan mochten de heren vast komen). De wat langzamere, akoestisch getinte nummers als Warmth of the Sun en Far More Beautiful dekken de lading, hoewel het thema: spreek jonge meiden aan op hun innerlijke schoonheid niet origineel is. “You’re beautiful, far more beautiful than anything the world will ever know / Keep your eyes on the King, cherish all of your tomorrows.

Down to the River zit qua tempo en insteek tussen de losse snelle nummers en aanbidding in. Hey, Hey, Hey is terug in het refrein van All Glory, dat vraagt om een flink volume, net als Pretty Little Lie trouwens, een groovy rocktrack. Na wat loltrappen sluit The Wise & The Fool akoestisch af, een kruising tussen Jezus’ gelijkenis in Mattheüs 7:24-27 van de wijs en de dwaas die een huis bouwden en Jozua 24:15 (Ik en mijn huis, wij zullen de Heer dienen). Kortom: klinkt als nooit weggeweest. Hoe lang nog?