Lifehouse – Almeria

      2 Comments on Lifehouse – Almeria

lifehouse almeriaNa 2 jaar touren – zelf zag ik de band in september 2010 in Groningen – heeft hebben de mannen van Lifehouse een opvolger van Smoke & Mirrors (2010), Almeria. Het 6e studioalbum werd opnieuw geproduceerd door Jude Cole.  Inspiratie deed zanger Jason Wade niet bij ons in Flevoland op, maar in het Spaanstalige badplaatsje Almeria, waar veel klassieke spaghetti westerns werden gefilmd. De studio in Box Canyon, California had ongeveer hetzelfde uitzicht. Het hoesontwerp is daarmee ook weer ‘verklaard’. Langzaam opent Gotta Be Tonight, eerst even wennen, maar onmiskenbaar Jason Wade. Het radiovriendelijke, lieve Between The Raindrops, tevens lead single, brengt Natasha Bedingfield bij Jason in een unicum voor de band: een duet. Ook Nobody Listen mag een kandidaat popsingle zijn.

Met drummer Rick Woolstenhulme, Jr., bassist Bryce Soderberg en gitarist Ben Carey is het tijdperk Hanging By a Moment (2001) alweer ruim een decennium voorbij, diverse hits en bekroonde albums verder. Ik moest echt een aantal luisterbeurten door om de wat eenvoudiger, gepolijste sound op Almeria te kunnen gaan waarderen. Hoe lekker dan de opzwepende gitaren in het mid-tempo Moveonday. Het slepende Slow Motion en Only You’re The One en ook Where I Come From brengen niet de energie die eerdere albums kenmerkte. Op Right back Home zijn Peter Frampton  en Charles Jones ook achter de microfoon te vinden. Open haard aan en een wijntje erbij. De pianoballad Aftermath blaast de kaars alweer uit. Benieuwd hoe knus de live concerten worden.