Joy Electric – Dwarf Mountain Alphabet

Joy-Electric-Dwarf-Mountain-AlphabetRonnie Martin aka Joy Electric heeft na 30 albums nog steeds inspiratie genoeg om uit zijn verzameling analoge synths nieuwe liedjes te toveren. Ditmaal meer vettige 80’s pop dan de vele bliepjes en wiebelig klinkende arpeggio‘s die op eerdere albums sierden. Wonderlijk getiteld Dwarf Mountain Alphabet neurieën mijn kinderen de melodietjes zo mee en dat zegt veel over de toegankelijkheid van de via Kickstarter gefinancierde plaat. Exit Tooth & Nail Records: op het T&N artist roster was JE natuurlijk al jarenlang een vreemde eend in de bijt. De meeste tracks zijn lekker uptempo, dansbaar zo je wilt, alsof de tijd van Dancehouse Children even heeft stilgestaan. Light Has Lost It’s Presence Here en de afsluiter Notes From A Chapter zijn ballads. Opener And This No More brengt voor het eerst sinds ChristianSongs (1999) de polyphone synthesizer in JE’s muziek. Nog een opmerkelijk feit: het op The White Songbook (2001) nog melancholische Sing Once For Me is afgestoft en nu open en dansbaar op Dwarf Mountain Alphabet. Ronnie’s nieuwe boek Finding God in the Dark: Faith, Disappointment, and the Struggle to Believe (uit op 15 maart 2013) is natuurlijk prima leesvoer bij een volgende luisterbeurt.

  • Joy Electric – Dwarf Mountain Alphabet