BlackBerry en PlayBook updates januari 2013

RIM overweegt te stoppen met BlackBerry

Welgeteld 9 dagen voor de release van BlackBerry 10 gaf RIM directeur Thorsten Heins tegenover Bild aan, dat stoppen met BlackBerry één van de opties is, waarover het bedrijf nadenkt. Gegeven de kaspositie zou een besluit nog even op zich kunnen laten wachten, hoewel dergelijke uitspraken beleggers in aandelen RIM natuurlijk niet blij kunnen maken. Timing onhandig, boodschap helder, mijmeren hoe mooi en veilig het was helpt je niet de toekomst in. Ik kan overstappers naar andere platformen wel begrijpen. Mijn eigen besluit daarover is afhankelijk van het moment, dat m’n BlackBerry de geest geeft of T-Mobile de stekker uit de BIS server trekt. En dat duurt hopelijk nog een hele tijd.

en mogelijk wordt Lenovo nieuwe eigenaar van RIM

Althans, RIM is één van de kandidaat bedrijven op het overnamepad van het Chinese Lenovo.

en dat allemaal vlak voor de introductie van BlackBerry 10 modellen

http://www.youtube.com/watch?v=JEPYYo0-gfc

Nu.nl

In de 2.0 versie van nu.nl die 8 januari werd uitgebracht heeft de gebruikers niet blij gemaakt. Bij mijzelf komt de applicatie niet voorbij het splash screen. De reacties in AppWorld gaan vooral over de sterk verminderde functionaliteit van de tv-gids. Je bent dus gewaarschuwd. Ik heb nu.nl verwijderd van m’n BlackBerry in afwachting van betere software.

WhatsApp 2.9.x

De WhatsApp upgrade van 2.8 naar 2.9.571 op 13 januari bracht naast nieuwe emoticons en stabiliteitsverbeteringen voor BlackBerry gebruikers de ‘lifetime free’ garantie. Kijk, dan zijn we opeens weer eens beter af dan iOS of Android gebruikers. Op 26 januari volgde de 2.9.1007 upgrade zonder nieuwe functies.

Viber 2.3 en voice calls per april

Per april komt Viber met de ontsluiting van VOIP op BlackBerry, waarmee het claimt de eerste cross-platform VOIP  dienst te zijn. Tja, had Skype for BlackBerry <10 maar wel ontwikkeld moeten worden. In de 11 januari 2013 vrijgegeven 2.3.x versie zijn nieuw emoticons opgenomen, maar ook stickers om met vrienden te delen, locatie / checkin mogelijkheid, betere Facebook integratie en de mogelijkheid om groepsgesprekken tot wel 40 deelnemers op te zetten.

LinkedIN 2.1.057

Op 25 januari kwam LinkedIN 2.1.057 uit met bug fixes rond synchroniseren van contactgegevens en verbeterde performance uit.

Facebook 4.0

De RIM  client voor Facebook ging 25 januari 2013 de beta test in. Wat kun je verwachten?

  • een nieuw navigatiemenu met opties onder elkaar, in plaats van een grid.
  • pull to refresh (alleen bij touch screen modellen)
  • een nieuwe photoviewer, inclusie slide tussen full screen weergave van foto’s, commentaar en like/unlike buttons en de weergave van tags
Voice calling via Facebook op BlackBerry (PlayBook)?

De met VOIP uitgeruste Facebook Messenger functionaliteit, momenteel alleen op iOS in Amerika uitgerold, komt ook naar de rest van de wereld en Android + BlackBerry gebruikers. aldus de Facebook official tegen de BBC, zonder expliciet te maken of smartphones onder OS7 (of lager) of OS10, of ook het PlayBook tablet wordt bedoeld. We gaan het meemaken.

Blaq 1.8.6

De Twitter app Blaq voor PlayBook is in de 19 januari verschenen 1.8.6 update opgefrist met:

  • compactere weergave van de tweets. Zo past er nog meer op je scherm a time
  • Auto-correctie kan uitgezet worden via Advanced Options