Remedy Drive – Resuscitate

      1 Comment on Remedy Drive – Resuscitate

Daylight Is Coming uit 2008 heeft nog 2 EP’s als opvolger gehad (The Daylight en Light Makes A Way). De mannen van Remedy Drive traden op Xnoizz Flevo Festival in 2010 en Christmas Rock Night december 2011, maar als band leek het spreekwoordelijke licht bijna uit. De 3 broers van voorman David Zach vertrokken. Gelukkig is het kwartet compleet met Timmy Jones (drums) Dave Mohr (gitaar) en Corey Horn (bas) inspiratie gevonden voor de volgende etappe met een nieuw platenlabel (Centricity Records) en management. Resusciate (reanimeren) is het tastbare resultaat.

Opener Better Than Life start met een sprankelend pianospel om in een mid-tempo rock anthem door te vervolgen. Diep uit z’n longen zingt Zach: “I need You / You keep my heart beatin’ / I need You / You keep my lungs breathin’ / Cuz Your love is better than life.” Meer pianorock in Lost Cause en een grungy title track. “I need You to save me / It’s not too late to resuscitate me / Don’t let go / Your touch awaits me / It’s not too late to resuscitate me!”

Na de ooh’s en rock a la Switchfoot is God, I Hope So wel heel rustig. What Are We Waiting For en Crystal Sea (over Openbaringen 21 en 22) gunnen je ook adempauze en de gelegenheid te overdenken hoe dichtbij God is. In Don’t Forget is staccato rock met opnieuw veel ooh’s. Make It Bright sleept je mee de volgende rock track in. De synthrock in Glory neigt naar Newsboys. Het album sluit af met Hold On, dat ook op de EP Light Makes A Way stond. Reanimatie geslaagd, Remedy Drive is weer springlevend. Voor al uw festivals en partijen 🙂