Ian McIntosh – Emmanuel & Sarah MacIntosh – With One Breath He Came

Ian McIntosh is na Alive (2009) van het muzikale radarscherm verdwenen. Zijn officiële website is amper bijgewerkt, maar 10 december kondigde de toetsenist/zanger een kerst EP Emmanuel aan op zijn Facebook pagina. Voor $4 kun je de standaardversie met 4 tracks kopen; voor $8 krijg je er nog eens 5 bonus tracks bij. De tracklist laat klassiekers zien: Angels We Have Heard On High, Come Let Us Adore HimO Holy Night en O Come O Come Emmanuel. En alleen op laatstgenoemde komt het hamerende pianospel a la McIntosh echt tot uiting. Met instrumentale versies van de toch wat brave uitvoeringen van Angels We Have Heard On High, Come Let Us Adore Him, O Holy Night en O Come O Come Emmanuel is ‘zoetsappig’ een terrechte kwalificatie. My Obsession, opnieuw roffelend over het klavier en drums is dan zó out-of-place, maar wel erg McIntosh, dat het aanschaffen van die ene track natuurlijk ook een optie is.

Sarah MacIntosh bracht 2 jaar geleden zelf een dochter Scarlett ter wereld en kan zich nog steeds maar moeilijk voorstellen, dat Gods zoon ook als een gewone baby in deze wereld kwam. Alleen, zonder vroedvrouw, familie aan het bed. En toch: de hoop van de wereld. With One Breath He Came is MacIntosh’s eigen kerstalbum met ingetogen versies van bekende kerstliedjes: Joy To The World, O Come Let Us Adore Him, Away In A Manger, O Come, O Come Emmanuel, O Holy Night, Silent Night en Angels We Have Heard On High. Juist voor het wat onbekendere There Is A Star produceerde Sarah met haar man een animated video bij de re-release van het al in 2009 gemaakte kerstplaatje.

Tevens werd een gelijknamige app voor iPad/iPhone uitgebracht.