Flyleaf – New Horizons

      2 Comments on Flyleaf – New Horizons

Het in 2002 geformeerde Flyleaf bracht 30 oktober 2012 hun 3e studioalbum New Horizons uit.

Na de titeltrack werd de pittige rocksong Call You Out als 2e single gelanceerd om de release onder de aandacht van radiostations te brengen. En hoewel frontvrouw Lacey Sturm vaak in één adem met Paramore‘s Hayley Williams wordt genoemd, en dat op bijvoorbeeld de titeltrack en het wat rustiger Cage On The Ground in de hand wordt gewerkt, klinken opener Fire Fire en Green Heart meer heavy metal dan punkrock en houdt Flyleaf met Sameer Bhattacharya (gitaar), Jared Hartmann (gitaar), James Culpepper (drums) en Pat Seals (bas) hun eigen geluid. Na 5 jaar vooral op tour geweest te zijn, nam Lacey een sabbatical om in 2011 een eerste kind ter wereld te brengen. Onlangs gaf Lacey aan helemaal uit de band te stappen en vervanging te zoeken. De mid-tempo tracks Great Love, Bury Your Heart en Saving Grace gaan een heel eind richting Fireflight, rustig opbouwen in de verses en dan in het chorus lekker uithalen. Freedom trekt , hoewel niet in hoog tempo, fel van leer. Stand zou maar zo de 3e single kunnen worden, open rock, niet te gecompliceerd. Na het al genoemde Green Heart is de op akoestisch gitaar gestarte, maar verder stevige afsluiter Broken Wings zoals het er nu uitziet de zwanenzang van Lacey. Aan Kristen May (voorheen Veda/Vedera en vervolgens solo actief) om Flyleaf vocaal verder uit te dragen, over new horizons gesproken.

https://open.spotify.com/album/3l4HWoEbjzsrlekeRWXZPE