Disciple – O God Save Us All

Twee jaar na Horseshoes & Handgrenades zijn de veteranen van Disciple opnieuw los. Het elftal hardrock / metal tracks op O God Save Us All laat liefhebbers van het genre niet indutten. Ik hoop Kevin Young c.s. dit weekend live te zien spelen op Christmas Rock Night in Haus Ennepetal. Met Draw The Line is al een eerste succesvolle single gescoord in de (christelijke) Amerikaanse hitlijsten. Vergis je bij het horen van deze ‘beschaafde’ track niet. In de rest van de liedjes gaan de heren veel feller tekeer. Van Outlaws, de titelsong en R.I.P. hebben je oren geen rust. Once and For All heeft een symfo intro geworden. Het zou goed de volgende single kunnen of mogen worden. Qua sound zit het in de lijn van Remedy Drive. Producers Ben Glover (Brandon HeathLee Brice) en Me In Motion zanger Seth Mosley (Newsboys) schreven met Young deze commercieel getinte kraker, maar ook Outlaws en het ook radiovriendelijke Draw The Line.
Someday is een pittige rockballad, zoals ook Thousand Foot Krutch die maakt. De hardere sound van TFK hoor je trouwens in Kings en het stampende Unstoppable. De rollende bass drums doen de commerciële hapjes van daarstraks snel vergeten. Met The One gaat het tempo nog één keer omhoog, waarna de ballad Beautiful Scars en de wat halfbakken 90’s mid-tempo rock in Trade a Moment, een liefdeslied met vocale hulp van een onbekende vrouw.  “of all the things in my life that I could rewrite, I wouldn’t trade a moment with you.” Niet over de hele linie een even sterk uitgevoerde productie. Ik merk vooral de echt stevige nummers te waarderen.