August Burns Red – Sleddin’ Hill A Holiday Album en Children 18:3 – Follow The Star

En wil je je kerstdagen niet laten vergallen met grijsgedraaide klassiekers in voorspelbare arrangementen heb ik dit jaar 2 tips voor je.

august burns red sleddin hillAugust Burns Red bracht al op 31 augustus, maanden voor de feestdagen de opener Flurries als single van het 5e studioalbum en de eerste kerstplaat van de band uit. Sleigh Ride werd de 2e single en ook dat is een wervelwind, inclusief jazz deel in het middengedeelte en diverse toonsoortwisselingen. Gitarist J.B. Brubaker is er vol van. Op Sleddin’ Hill hebben Brubaker met Brent Rambler (gitarist), Matt Greiner (drums, piano), Dustin Davidson (bas) en Jake Luhrs (zang) zich met producer Carson Slovak verder uitgeleefd op Carol Of The BellsRudolph, The Red Nosed Reindeer, met zowaar vocale inbreng. Voor de rest veel riffs en roffels, zonder onbenullig, bombastisch te worden. Daarvoor zitten de arrangementen van Little Drummer Boy, O Come O Come Emmanuel te doordacht in elkaar. 13 feestnummers met een metalcore insteek. Zet de speakers op voldoende afstand van de kerstboom om die niet te laten omvallen door de drukgolf.

children 18 3 follow the starChildren 18:3, ofwel David (zang, gitaar), Lee Marie (zang, bas) en Seth Hostetter (drums) eerder deze maandnog zowel versterkt als akoestisch in concert op Christmas Rock Night 2012 in het Duitse Ennepetal brachten een heuse kerstsong uit: Follow The Star. Naast de versterkte versie die in de verkoop is, heeft hebben de broers en zus Hostetter een akoestische variant opgenomen als videoclip.