6e Brink tot Brinkloop

      1 Comment on 6e Brink tot Brinkloop

Ditmaal niet de eerste zondag van januari, maar de laatste zaterdag van december: de 6e Brink tot Brinkloop van de Brink in Deventer tot op de Brink in Bathmen, 10km verderop. Tweemaal dus in 2012. Voor de 3e achtereenvolgende keer deden Klazien, Lieske en ik eraan mee. Lieske’s vriend Niels liet verstek gaan.  Afwisselend met de wandelingen in de afgelopen maanden m’n conditie voor 10km hardlopen op peil gehouden. In januari liep ik ‘m in 57:19. Afgelopen week was ik al blij op m’n reguliere 10km route buiten Balkbrug weer eens onder het uur gedoken te zijn.

Tussen anderen lopen heeft toch weer stimulerend effect. Wind in de rug ja, droog ook het hele stuk ondanks het beloofde onstuimige weer. De eigen benen moeten het doen. Vanaf het begin ging het lekker en zat ik volgens Endomondo op een koers van 55min. Finish op de Brink in netto 54:48 was heerlijk. Klazien (55:11) en Lieske (55:16) die ik allebei sneller inschatte, kon ik achter me houden. Met plezier lopen is belangrijk. En de brunch als toetje of beloning bij Lieske & Niels vooral gezellig.

De inschrijving voor de IJsselloop, ook in Deventer op 14 april 2013, is alweer gedaan. De dames twijfelen nog tussen 10km en 10 Engelse mijlen. Ik ga daar opnieuw voor de 10km.