The Museum – My Only Rescue

Twee jaar geleden debuteerde The Museum bij BEC Recordings met Let Love Win en nu is er de opvolger My Only Rescue met radiovriendelijke pop/rock. Opener All Over The World zet de toon, inclusief de vastberadenheid “all over the world, let freedom ring, our God has risen from the grave.” De energie is alweer weg, als rustige arpeggio’s op piano je begeleiden door Solid Ground. De productie van Pete Kipley (Phil Wickham, Matthew West, MercyMe) concentreert zich qua teksten op aanbidding. “We are called to write songs for the church,” aldus frontman Ben Richter. “Whether they are heard on the radio, at one of our shows, or on the album, we hope that our purpose rings out loud and clear.”

Als je toch voor samenzang in de kerk schrijft, wil ik geen woorden als radio en show terugzien om het geloofwaardig te houden. Ik ben toch maar zo vrij te interpreteren, dat de band en hun label multimedia belangstelling en verkopen best op prijs stellen. Found In You en de titeltrack verzanden in voorspelbare mid-tempo gezapigheid. Kunnen ze die Amerikaanse “modern” worship bands niet wakkerschudden? Creativiteit zou pas echt gewaardeerd worden. Die mis ik ook bij de volgende nummers Love Will Find You en In Jesus Name. De meezinger Coming Closer doet het wat vlotter met een mix van rockgitaren en synths. Not for Sale kruipt eindelijk uit de veilige kerkbanken om het probleem van sex trafficking aan de orde te stellen. Daarna zakt de band weer in met aanbiddingsliedjes: More Than Words en Better Than Life. Het funky Lost in A Moment sluit af. I rest my case.